546-0461 – Fermentace (FER)
Garantující katedra | Katedra environmentálního inženýrství |
Garant předmětu | prof. Ing. Dagmar Juchelková, Ph.D. |
Úroveň studia | pregraduální nebo graduální |
Cíle předmětu vyjádřené dosaženými dovednostmi a kompetencemi
Předmět je zaměřena na moderní technologie zpracování a využívání biomasy fermentací. Součástí předmětu je stanovení základních vlastností biomasy, její rozdělení a nastínění možností využití pro fermentaci.
V průběhu předmětu bude student seznámen se specifiky využívání suché, vlhké a „normální“ – typické biomasy pro fermentaci, studenti budou konfrontování se stavem technologií v ČR a světě.
Vyučovací metody
Přednášky
Semináře
Individuální konzultace
Cvičení (v učebně)
Experimentální práce v laboratoři
Projekt
Ostatní aktivity
Anotace
Předmět je zaměřen na fermentační postupy, s cílem získání informací o vstupních surovinách (substrátech), vedlejších produktech i kvalitě plynné fáze. Součástí předmětu je i přeměna získané energie na elektřinu i teplo.
Povinná literatura:
Doporučená literatura:
Prerekvizity
Předmět nemá žádné prerekvizity.
Korekvizity
Předmět nemá žádné korekvizity.