115-0322/01 – Odborná praxe v podniku A (ODBPA)
Garantující katedra | Katedra managementu | Kredity | 3 |
Garant předmětu | Ing. Jiří Durďák | Garant verze předmětu | Ing. Jiří Durďák |
Úroveň studia | pregraduální nebo graduální | Povinnost | povinný |
Ročník | 2 | Semestr | zimní |
| | Jazyk výuky | čeština |
Rok zavedení | 2007/2008 | Rok zrušení | 2014/2015 |
Určeno pro fakulty | EKF | Určeno pro typy studia | bakalářské |
Cíle předmětu vyjádřené dosaženými dovednostmi a kompetencemi
- poznat provoz zařízení cestovního ruchu,
- být schopen aktivně se účastnit řešení konkrétních problémů v praxi,
- prokázat kreativitu,
- uplatňovat nabyté teoretické poznatky v podmínkách reálného provozu organizace podnikající v oblasti cestovního ruchu.
Vyučovací metody
Individuální konzultace
Terénní práce
Anotace
Seznámení posluchačů s provozem vybraného zařízení cestovního ruchu.
Posluchači přitom mají možnost zapojit se do řešení konkrétních problémů a
ověřit si tak uplatnění vlastních schopností i teoretických poznatků.
Povinná literatura:
Literatura k jednotlivým absolvovaným předmětům a případně další tituly podle specifik provozu, v nichž student praxi vykonává.
Doporučená literatura:
Literatura k jednotlivým absolvovaným předmětům a případně další tituly podle specifik provozu, v nichž student praxi vykonává.
Forma způsobu ověření studijních výsledků a další požadavky na studenta
namátkové kontroly pověřenou osobou
E-learning
Další požadavky na studenta
Znalosti problematiky, praktické dovednosti, flexibilita a znalost etikety.
Prerekvizity
Předmět nemá žádné prerekvizity.
Korekvizity
Předmět nemá žádné korekvizity.
Osnova předmětu
1. Praxe v ubytovacím zařízení
- seznámení s provozem recepce
- činnost pokojské a hotelové hospodyňky
- seznámení s činností údržby hotelu, bezpečností služby a práce na parkovišti
- vedení provozních záznamů, vyhodnocování činnosti pro potřeby ČSU
2. Praxe ve stravovacím zařízení-zázemí
- seznámení s provozem kuchyně a skladu
- činnost kuchařů, práce pomocných sil v kuchyni, činnost skladníka, výčepního
- vedení provozních záznamů, tvorba jídelníčků, objednávky zboží
3. Praxe ve stravovacím zařízení-obsluha
- seznámení s provozem restaurace, salonků, baru
- činnost vrchního číšníka, činnost obsluhy
- práce při tvorbě rautů
- systém administrativy provozu
4. Praxe v informačním zařízení cestovního ruchu
- seznámení s provozem IC
- práce za pultem [podávání informací, prodej suvenýrů a publikací]
- vedení exkurzí na radniční věži
- vedení provozních záznamů
5. Praxe v cestovní agentuře
- seznámení s provozem
- příprava zájezdů [zpracování konkrétní dokumentace], vedení zájezdů (průvodce) v Ostravě
- prodej pobytů a zájezdů
- seznámení se způsobem jednání s klientem
Podmínky absolvování předmětu
Výskyt ve studijních plánech
Výskyt ve speciálních blocích
Hodnocení Výuky