170-0032/03 – Odborná praxe (ODPR)
Garantující katedra | Virtuální výuk. středisko Valmez | Kredity | 2 |
Garant předmětu | doc. Ing. Josef Fiala, CSc. | Garant verze předmětu | doc. Ing. Josef Fiala, CSc. |
Úroveň studia | pregraduální nebo graduální | | |
| | Jazyk výuky | čeština |
Rok zavedení | 1999/2000 | Rok zrušení | 2008/2009 |
Určeno pro fakulty | EKF | Určeno pro typy studia | bakalářské |
Cíle předmětu vyjádřené dosaženými dovednostmi a kompetencemi
- získat kontakt s provozem firmy,
- orientovat studenty na řešení konkrétních problémů,
- praktikovat znalosti získané studiem na konkrétní pracovní pozici,
- rozvíjet téma odborné praxe s výhledem na bakalářskou práci
Vyučovací metody
Anotace
Cílem předmětu je, aby studenti získali kontakt s provozem firmy. Provozní
praxe proběhne v podnicích dle volby studentů. Námětem provozní praxe bude
studentem vybrané téma dle osnov předmětu. Téma odborné praxe může být v
dalších ročnících na praxi rozvíjeno případně i s výhledem na bakalářskou
diplomovou práci.
Povinná literatura:
Firemní literatura
Doporučená literatura:
Forma způsobu ověření studijních výsledků a další požadavky na studenta
E-learning
Další požadavky na studenta
Prerekvizity
Předmět nemá žádné prerekvizity.
Korekvizity
Předmět nemá žádné korekvizity.
Osnova předmětu
1. Informační systém firmy. Zjištění jeho silných a slabých míst.
2. Příprava firmy na spolupráci s Evropskou unií.
3. Současné zapojení firmy do mezinárodní dělby práce.
4. Způsoby vnitropodnikové kontroly, které firma preferuje.
5. Zkušenosti z práce s počítačovou sítí firmy.
6. Uplatněné metody hmotné zainteresovanosti zaměstnanců firmy, jejich
vyhodnocení.
7. Zkušenosti se zaměstnáváním cizích státních příslušníků -
psychologické, jazykové, organizační, sociální aspekty.
8. Postavení malé firmy v současném tržním hospodářství.
9. Výběr a hodnocení pracovníků, sestavování pracovních týmů ve firmě
Podmínky absolvování předmětu
Výskyt ve studijních plánech
Výskyt ve speciálních blocích
Hodnocení Výuky
Předmět neobsahuje žádné hodnocení.