170-0209/01 – Personální management-řízení lidských zdrojů (PERMAN)
Garantující katedra | Virtuální výuk. středisko Valmez | Kredity | 4 |
Garant předmětu | Ing. Jaroslav Halašta | Garant verze předmětu | Ing. Jaroslav Halašta |
Úroveň studia | pregraduální nebo graduální | Povinnost | povinný |
Ročník | 3 | Semestr | zimní |
| | Jazyk výuky | čeština |
Rok zavedení | 2002/2003 | Rok zrušení | 2012/2013 |
Určeno pro fakulty | EKF | Určeno pro typy studia | bakalářské |
Cíle předmětu vyjádřené dosaženými dovednostmi a kompetencemi
Předmět objasňuje systematické a analytické metody a techniky používané
manažery při zvyšování výkonnosti organizace v jednotlivých oblastech
podnikatelské činnosti. Souběžně s teoretickými poznatky využívá zobecněných
zkušeností managementu úspěšných podniků. Vedle osvojení teoretických znalostí
je cílem výuky předmětu zvládnutí praktických aplikací vybraných manažerských
metod a technik.
Vyučovací metody
Anotace
- objasnit systematické a analytické metody a techniky používané manažery při zvyšování výkonnosti organizace v jednotlivých oblastech podnikatelské činnosti
- seznámit se zobecněnými zkušenostmi managementu úspěšných podniků
- zvládnout praktické aplikace vybraných manažerských metod a technik
Povinná literatura:
Doporučená literatura:
Forma způsobu ověření studijních výsledků a další požadavky na studenta
E-learning
Další požadavky na studenta
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Prerekvizity
Předmět nemá žádné prerekvizity.
Korekvizity
Předmět nemá žádné korekvizity.
Osnova předmětu
1. Státní politika zaměstnanosti
2. Aktivní politika zaměstnanosti
3. Personální informační systém
4. Analýza vnějšího podnikového trhu práce
5. Personální management
6. Hodnocení personálu
7. Řízení lidských zdrojů
8. Vedení lidí
9. Pracovně právní vztahy
10. Pracovně právní vztahy
11. Mzda, náhrady mzdy
12. Odměňování
13. Spolupráce s odborovými orgány
Podmínky absolvování předmětu
Výskyt ve studijních plánech
Výskyt ve speciálních blocích
Hodnocení Výuky
Předmět neobsahuje žádné hodnocení.